Retourneren & ruilen

Ik wil mijn bestelling ruilen, kan dat?

Ja, dat kan zeker. Binnen 14 dagen na aankoop, kunt u uw bestelling retourneren. U ontvangt uw aankooprijs retour, de verzendkosten van de retournering zijn voor uw rekening. Onderstaand treft u de voorwaarden voor retournering.

Maakt u gebruik van het recht op retournering, dan geldt dat het product/ de producten in ongebruikte en originele staat zijn. Vanzelfsprekend mag u een kleine proefrit maken, maar deze mag hoogstens 3 kilometer lang zijn. In alle andere gevallen, rekenen we afschrijvingskosten. Als u uw fiets wil retourneren, kunt u hiervoor contact opnemen met ons per mail: terapel@fietsxxl.nl of per telefoon: 0599-585140. Wij maken dan een afspraak om de fiets bij u op te halen.

 

U bereikt ons tijdens onze openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag tussen 09-18.00uur
Zaterdag tussen 09-17.00uur

Accessoires kunt u binnen 14 dagen retourneren. Ook hiervoor geldt; neem contact op per mail: terapel@fietsxxl.nl. Zodra we uw retour hebben ontvangen, maken we het bedrag binnen twee weken aan u over. Producten met zichtbare gebruikssporen, missende onderdelen of een missende / beschadigde originele verpakking kunnen wij niet als retour accepteren.

 

Wat zijn de voorwaarden om te retourneren?

  • Retourneren van een fiets kan tot 14 dagen na de factuurdatum van uw aankoop. Er mag hoogstens 3 kilometer op proef gereden zijn.
  • Retourneren van een onderdeel of accessoire kan tot 14 dagen na de factuurdatum van uw aankoop.
  • Het product is compleet, ongebruikt en zit in de originele verpakking.
  • Bij de aankoop van een samengestelde aanbieding of een bundel product, dan kunt u alleen de complete bundel aan ons retourneren.
  • Uitzonderingen die we niet retour nemen zijn:
  • Artikelen of producten met montage- of gebruikssporen.
  • Artikelen of producten met missende of beschadigde originele verpakking.
  • Producten met software waarvan de verzegeling is verbroken.
  • GPS apparatuur dat geregistreerd of gebruikt is.
  • Producten die op naam zijn gesteld: Nieuwe accu’s in Batavus en Sparta ION fietsen en fietsen die geregistreerd zijn in het RDW register (Speed Pedelecs).


Zijn er kosten aan verbonden?

Als u een product retour stuurt dan zijn de retourkosten voor u. Vanzelfsprekend kunt u uw product ook terugbrengen in onze winkel. Voor producten die niet in ongebruikte en originele staat zijn, worden afschrijvingskosten in rekening gebracht.

 

Hoe retourneer ik een fiets?
Leek de bestelde fiets toch niet op hetgeen u voor ogen had? Voldoet u aan de voorwaarden zoals hierboven vermeld? Dan kunt u contact met ons opnemen voor het laten ophalen van uw fiets, dat mag per mail: terapel@fietsxxl.nl. Wij zorgen ervoor dat de fiets wordt opgehaald. Uiteraard bent u ook bij ons in de winkel welkom om een andere fiets uit te komen zoeken. 

1